Media

Orange Nanotech in het nieuws.

terug naar overzicht

november 3, 2015

Meppel gaat strijd aan met wildplassers

author:

Orange Nano

Artikel Meppeler Courant, vrijdag 30 oktober 2015

Meppel gaat strijd aan met wildplassers

Meppel – De gemeente, inwoners van de binnenstad en raadsfracties zoals Sterk Meppel zijn het wildplassen in de binnenstad beu en gaan daartegen de strijd aan.

Als proef is gisteren een stuk muur van de Meppeler Toren voorzien van een speciaal soort coating. Vandaag heeft het bedrijf Orange Nano opnieuw een stuk geïmpregneerd.

Eduard Annen van Sterk Meppel zwengelde het idee aan in de raadscommissie na twee brieven van bewoners in het steegje van de Kleine Oever. Na evenementendagen zoals de Donderdag Meppeldagen werden deuren, muren en kozijnen van de bewoners onder geplast. ‘Ik heb het wildplassen bespreekpaar gemaakt. Zo hebben we contact gehad met de organisatie van Donderdag Meppeldag en gevraagd om extra dixies op de avonden. Die zijn er ook gekomen en dat levert al veel positieve reacties op’, vertelt Annen.

De Meppeler Toren wordt met een speciale coating geïmpregneerd, zodat water en dus ook urine terugspat. ‘Normaal zuigen stenen vocht op. Deze speciale coating voorkomt dat urine in de muur trekt en dat de geur blijft hangen,’ vertelt Thomas Smulders van Orange Nano. Volgens directeur van het bedrijf Jan Dirks heeft de coating een preventieve werking en worden gebouwen beschermd. ‘In theorie hoef je ook maar anderhalve meter in hoogte van zo’n gebouw te behandelen. De werking van de coating, Peeback Mineral, volledig op waterbasis, zorgt ervoor dat de wildplasser er zelf een natte broek en natte schoenen aan overhoudt.’

De gemeente wil met de proef op de Meppeler Toren andere ondernemers aansporen om hetzelfde te doen op hun panden. ‘In december brengen we ook een product op de markt dat speciaal voor bijvoorbeeld jassen, schoenen en banken geschikt is. Daarbij is de werking hetzelfde’, aldus Dirks.

Link Artikel

terug naar overzicht