Media

Orange Nanotech in het nieuws.

terug naar overzicht

juni 10, 2016

Natte broek en schoenen voor wildplassers dankzij muurcoating

author:

Orange Nano

NIJMEGEN – Wildplassers in de Nijmeegse binnenstad kunnen tijdens de Vierdaagseweek onverwachts rekenen op een natte broek en schoenen. In het centrum wordt in juli op enkele locaties een proef gedaan met een onzichtbare coating bij muren die ervoor zorgt dat de urine terug spettert. De coating heet ‘Peeback’, ofwel: plas terug.

Chloor
Wildplassers zijn al jaren een grote bron van ergernis in de feestweek. Vorig jaar stelde Teddy Vrijmoet, directeur van de Vierdaagsefeesten, zelfs dat dit het grootste overlastprobleem van de feesten is. Bewoners van de binnenstad klaagden er vorig jaar massaal over Ze zijn de urinegeur beu lieten ze in enquêtes weten. Na elke feestnacht moeten ze hun muren met chloor schoonmaken. Volgens Vrijmoet zijn er nu afspraken gemaakt met een groep bewoners en eigenaren van wooncomplexen om waterafstotende ‘verf’ aan te brengen in een hofje en bij een groot gebouw in het centrum.

Waar, dat houdt Vrijmoet geheim. „We willen voorkomen dat jongeren vooraf gaan testen wat het effect is. We weten dat zo’n coating soms ook uitdaagt.” Lees meer over Peeback in de krant van 30 mei, ook digitaal te lezen via krant.gelderlander.nl

Lees hier het artikel.

terug naar overzicht